RailModeller Pro 6 – Nu met Community Layouts

Van de software ontwikkelaar Jan Barnholt is het programma RailModeller Pro afkomstig, een voor Apple macOS gemaakt programma voor het plannen van modelspoorlay-outs waar je jarenlang plezier aan hebt. Daarvan is inmiddels versie 6 beschikbaar met de meest in het oog springende innovatie: Community Layouts.

Gebruikers kunnen nu hun routeplannen via cloudservice uploaden en beschikbaar maken voor andere gebruikers. Daarnaast is een browser opgenomen om te zoeken naar routeplannen van andere gebruikers en deze te beoordelen en commentaar op te geven.

“Op deze manier lossen we twee veelvoorkomende problemen op die we in de afgelopen jaren steeds weer bij onze gebruikers hebben gezien: het presenteren en bespreken van het ontwerp voor hun modelspoorbaan met andere modelspoorweg enthousiastelingen en geïnspireerd worden door bestaande modelspoorbanen.”, legt Barnholt uit.

RailModeller Pro 6.0 werkt al op OS X 10.10 Yosemite tot aan de huidige macOS 10.13 High Sierra en is beschikbaar voor € 43,99 euro in de Mac App Store. De update is gratis. De software bevat meer dan 650 trackbibliotheken met meer dan 6000 items in alle populaire schalen: van T (1: 450) tot Z (1: 220) tot IIm (1: 22,5).

Een uitgebreide verzameling autoracebanen en componenten van veel populaire digitale systemen, evenals algemene symbolen vormen een aanvulling op de selectie van bibliotheken.

Met RailModeller Express Edition is er een gratis, functioneel enigszins beperkte versie. Ook deze variant heeft Community Layouts toegevoegd gekregen in versie 6.0.