Fleischmann stopt na 131 jaar met H0 modellen

Fleischmann verplaatst het overgrote deel van de productie van Oostenrijk naar Slowakije zo is te lezen in het persbericht op hun website. Daarmee komt ook een einde aan het maken van H0 modellen. Het einde van een tijdperk.

Gevolgen voor aanbod

Fleischmann verplaatst het overgrote deel van de productie naar Slowakije zo is te lezen in het persbericht van hun website.

Deze maatregel zal tot een vermindering leiden van 52 van de 107 medewerkers in de tweede Oostenrijkse vestiging tegen het einde van 2018. De onderhandelingen over een sociaal plan voorafgaand aan de start personeelsreductie volgen binnenkort.

Fleischmann H0 model 1324 Dampflokomotive BR 65 der DB

Continue Reading “Fleischmann stopt na 131 jaar met H0 modellen”

Athearn brengt nieuw model H0 Genesis Diesel Loc uit

Athearn, de Amerikaanse fabrikant van daar gangbare modellen, brengt deze maand een nieuwe H0 versie uit van de Genesis EMD-GP7U Diesel locomotive.

De nieuwe versie is in nieuwe kleuren van diverse maatschappijen verkrijgbaar, heeft nieuwe LED-verlichting, optioneel met geluidsdecoder en die versie heeft hun DCC decoder with SoundTraxx Tsunami2 sound gekregen.

De nieuwe kleuren kan je op de website van Athearn bewonderen of in het hieronder te downloaden PDF bestand.

Download Genesis EMD-GP7U Diesel locomotive informatie.

RailModeller Pro 6 – Nu met Community Layouts

Van de software ontwikkelaar Jan Barnholt is het programma RailModeller Pro afkomstig, een voor Apple macOS gemaakt programma voor het plannen van modelspoorlay-outs waar je jarenlang plezier aan hebt. Daarvan is inmiddels versie 6 beschikbaar met de meest in het oog springende innovatie: Community Layouts.

Gebruikers kunnen nu hun routeplannen via cloudservice uploaden en beschikbaar maken voor andere gebruikers. Daarnaast is een browser opgenomen om te zoeken naar routeplannen van andere gebruikers en deze te beoordelen en commentaar op te geven.

“Op deze manier lossen we twee veelvoorkomende problemen op die we in de afgelopen jaren steeds weer bij onze gebruikers hebben gezien: het presenteren en bespreken van het ontwerp voor hun modelspoorbaan met andere modelspoorweg enthousiastelingen en geïnspireerd worden door bestaande modelspoorbanen.”, legt Barnholt uit.

Continue Reading “RailModeller Pro 6 – Nu met Community Layouts”

Bentink Modelspoor demonstreert Artitec Hondekop 4

Bentink ModelspoorMorgenochtend 6 februari demonstreert Bentink Modelspoor in Apeldoorn als eerste de nieuwe Hondekop 4 van Artitec welke zij in 3 uitvoeringen in huis hebben. Voor de bezoekers is er koffie.

Vanaf volgende week verwachten zij de eerste bestellingen te kunnen leveren (de eerste voorraad is inmiddels uitverkocht) maar de Hondekop is natuurlijk ook al vooruit te bestellen bij hen want een tweede zending verwachten zij aan het einde van deze maand te ontvangen.

Artitec Hondekop 4

Je vindt Bentink Modelspoor in Apeldoorn op onderstaand adres.

Bentink Modelspoor
Loseweg 39
7315 BB Apeldoorn